Theologie voor Geïnteresseerden

Cursus voor Den Haag en omstreken

logo pkn

Theologische zomerschool 2019

Op maandag 3, dinsdag 4, donderdag 6 en vrijdag 7 juni 2019 wordt de derde zomerschool gehouden in de Nieuwe Badkapel, Nieuwe Parklaan 90.

De zomerschool geeft:

Aanmelding en informatievoorziening:

U kunt voor informatie en opgave terecht bij Ria Keijzer – Meeuwse (coördinator), Tollenskade 17, 2274 LT Voorburg, 070 – 3191938 of 06 – 50228250, . U bent zeker van een plek na invulling van een inschrijfformulier-met-spelregels dat u bij haar kunt aanvragen of hier kunt downloaden. Wees er snel bij want er is veel belangstelling voor deze zomerschool.

Het programma:

Dag Dagdeel Docent Onderwerp
Maandag morgen Martin Koster “De profetie van het boek Jona: ommekeer van het grote”, een verkenning van grote woorden en beelden uit dit kleine profetenboek.
Maandag middag Olivier Elseman “Dona nobis pacem”, over oorlog en vrede in kerk en muziek. Een les op het snijvlak van kerk- en muziekgeschiedenis.
Dinsdag morgen Wilna Steenbergen “Een ethiek van verantwoordelijkheid”, over het gedachtengoed van Jonathan Sacks.
Dinsdag middag Alex Cannegieter “Qumran en de Dode Zee Rollen” en wat zij ons leren over het Oude Testament en het jodendom in de tijd van Jezus.
Donderdag morgen Pieter Lugtigheid “Theologen en de Twin Towers”, over het ontstaan van religieus extremisme.
Aansluitend is er een lunchconcert door het trio “Vents en vins”.
Donderdag middag Freek Bakker “Wat maakt een plek die eerder niet heilig was, heilig?”, over het hoe, wat en waarom van heiligheid in een smeltkroes van religies.
Vrijdag morgen Casper van Dongen “Veelkleurig Nieuwe Testament”, een bibliotheek vol spanning en theologische en literaire verschillen.
Vrijdag middag Jacob Korf “Gods verborgen omgang vinden”, over mystiek en de onthulling ervan in beeldtaal, symboliek en sacramenten. Met Bijbelverhalen en mysticus Dag Hammersjköld.
Na afloop (16.00-17.00 uur) is er voor alle docenten en deelnemers een nazit met een drankje.

Nieuwe Badkapel